Des dels temps més remots les aigües de l’Ebre han estat solcades pels diversos pobles que hi han fet estada: ibers, fenicis, grecs, cartaginesos, romans, visigots, sarraïns… Les naus, empeses per la força favorable del corrent de l’aigua i dels vents o ajudades pels sirgadors, varen fer conèixer i estendre per arreu el nom d’Ibèria. Els sirgadors, homes de força i empenta, empenyien els llaguts plens de mercaderies o viatgers que travessaven el territori, i establien un camí secular que marca un itinerari que ha estat bressol d’unes vivències immortalitzades per escriptors tan il·lustres com Artur Bladé i Desumvila, i Jesús Moncada.

 

Avui encara es conserven trams importants d’aquest camí de sirga, però la ruta que oferim preveu poder desplaçar-se per la vora del riu de la mateixa manera que els llaguters, però en aquest cas per una xarxa de camins i carreteres que voregen tot l’Ebre.
 

Els capricis de l’Ebre han originat espais naturals de gran bellesa i les riques hortes de regadiu que contrasten amb els colors ocres de les terres de secà, plantades de vinya, ametllers i olivers.

El nostre lloc web utilitza "cookies" per millorar la seva funcionalitat, recopilar estadístiques anònimes de navegació i integrar-se amb altres serveis. Continuant amb la navegació entenem que accepta el seu ús. Més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies